HUDÁK: Nastavenie energetiky by malo byť v záujme Slovenska

24.08.2015 Bratislava

Bratislava 24. augusta (TASR) - Začatie rokovaní medzi Enelom a českým Energetickým a priemyselným holdingom (EPH) o predaji 66-% podielu v Slovenských elektrárňach (SE) nechce šéf Ministerstva hospodárstva SR Vazil Hudák zatiaľ komentovať, lebo "je to otázka, ako sa bude vyvíjať dialóg medzi Enelom a EPH". "My sa však budeme snažiť, aby celkové nastavenie energetiky v rámci štátu bolo urobené tak, aby to bolo v záujme Slovenska," uviedol Hudák po dnešnom rokovaní tripartity.

Obavy z toho, že by sa EPH stal akcionárom v SE a posilnil si svoju celkovú pozíciu v slovenskej energetike, považuje minister hospodárstva zatiaľ za špekulácie. "Nevieme totiž, ako dopadnú rokovania medzi Enelom a EPH. Vieme zatiaľ len to, že ide o exkluzívnu dohodu. Jednania budú ďalej pokračovať. Aké bude rozdelenie aktív, alebo aké budú proporcie z hľadiska akcionárskych nastavení, to ešte vôbec nie je známe," doplnil.
 
Talianska energetická spoločnosť Enel dnes oznámila, že začala exkluzívne rokovania o predaji svojho 66-% podielu v Slovenských elektrárňach s českým Energetickým a priemyselným holdingom. Ako dodala, v závislosti od výsledku rokovaní by Enel a EPH mohli záväznú dohodu podpísať už v najbližších týždňoch.
 

Vyberte región